BMW voert een aantal wijzigingen door aan de X5 en X6 voor het nieuwe modeljaar. Belangrijkste nieuws is de komst van een schone dieseluitvoering, die aan de Euro6-uitlaatgasnorm voldoet.

BMW voegt dit najaar de X5 xDrive 30d Blue Performance Technlogies toe aan het assortiment. De schone diesel komt naast de reguliere 30d in het gamma en onderscheidt zich met een speciale katalysator, die NOx-deeltjes absorbeert in plaats van ze uit te stoten.

Dit heeft geen invloed op de prestaties van X5 30d, die blijven gelijk: 0 tot 100 km/u in 7,6 seconden en een topsnelheid van 210 km/u. Het brandstofverbruik komt volgens BMW uit op gemiddeld 7,5 l/100 km (1 op 13,3) en elke kilometer stoot de X5 30d 198 g/km CO2 uit. De prijs van de nieuwe Euro6-versie is nog niet bekend.

Andere wijzigingen, die zowel voor de X5 als X6 gelden, betreffen nieuwe lakkleuren, nieuwe lichtmetalen wielen en nieuwe opties. Zo zijn er nieuwe bekledingsmogelijkheden voor het BMW Individual-programma en biedt het merk de Exclusive Edition aan, die is samengesteld met diverse exclusieve opties uit het Individual-assortiment.