Ford heeft de prijs bekend gemaakt van de nieuwe, snelle Fiesta Metal-uitvoering: 18.995 euro. Daarnaast kondigt het merk de komst van de Kia Metal aan.

Volgende maand verschijnen er twee Metal-uitvoeringen van Ford op de markt, de Ka en Fiesta. Van die die laatste gaf Ford onlangs al de eerste informatie vrij. Deze uitvoering heeft naast de nodige uiterlijke opsmuk een sterkere 1.6-motor, met 134 pk. Daarmee is de Metal het nieuwe sportieve topmodel in de Fiesta-reeks.

De Fiesta Metal accelereert in 8,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en bereikt – als je dat nodig acht – een topsnelheid van 195 km/u. De snelle Fiesta is verkrijgbaar in vijf kleuren en voorzien van de nodige uiterlijke verfraaiingen, zoals 17 inch zwarte wielen, een bodykit, dubbele verchroomde uitlaatpijp, zilverkleurige accenten aan de voorkant en een sportief interieur. De prijs bedraagt 18.995 euro, zakelijke rijders tellen slechts 20 procent bij.

In tegenstelling tot de Fiesta Metal heeft de Ka Metal geen sterkere motor. Het blijft dus bij uiterlijk vertoon. De auto komt in een gelimiteerde oplage met een vanafprijs van 11.495 euro op de markt. De Metal is gebaseerd op de Titanium X en heeft als extra’s: 16 inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, pianolak afwerking met chromen details in het interieur, speciale stoelbekleding, velours vloermatten en een zwarte ondergrille.