De huidige generatie Opel Zafira verdwijnt uit het Nederlandse assortiment zodra de Zafira Tourer zijn intrede doet. Dat heeft Opel Nederland laten weten.

Over 2 weken presenteert Opel officieel de nieuwe Zafira, die door het merk ‘Zafira Tourer’ genoemd wordt, op de Frankfurtse autoshow IAA. Dan kunnen we ook de verkoopprijzen melden. In het najaar staat de zevenpersoons-MPV in de Nederlandse showrooms.

Opel blijft de huidige generatie Zafira, voortaan Zafira Family geheten, produceren. In landen zoals Duitsland worden de twee modellen naast elkaar verkocht. Dat gebeurt niet in Nederland. De Zafira Family verdwijnt hier van de markt zodra de Zafira Tourer bij de Nederlandse dealers staat. Dat laat Opel Nederland weten in dagblad De Telegraaf.

Een woordvoerder licht toe: “De nieuwe Zafira beschikt over motoren met een lagere CO2-emissie en die krachtbronnen komen niet voor de huidige Zafira beschikbaar. Aangezien de prijsstelling van auto’s in ons land mede bepaald wordt door de CO2-uitstoot, wordt het financieel onaantrekkelijk om de huidige naast de nieuwe Zafira te blijven aanbieden. Het bestaande model prijst zichzelf uit de markt.”