Land Rover introduceert de meest luxueuze Range Rover ooit: de Autobiography Ultimate Edition. Er worden slechts 500 exemplaren gebouwd waarvan er tien naar Nederland komen.

De Range Rover Autobiography Ultimate Edition biedt ultieme luxe, vooral voor de achterpassagiers. Het is volgens Land Rover een alternatief voor topklasse sedans maar dan zonder het nadeel van een lage instap. Het interieur is deels met de hand vervaardigd uit fraai hout, de mooiste leersoorten en andere ‘echte’ materialen zoals aluminium.

Achterin biedt de Ultimate Edition twee aparte zitplaatsen, die uiteraard elektrisch te verstellen zijn. Een grote middenconsole biedt plaats aan een laptoptafel, drankjeskoeler en speciale bekerhouders voor wijn- of champagneglazen. In de hoofdsteunen van de voorstoelen zijn iPads ingebouwd.

De stoelen en het dashboard zijn met speciale leersoorten bekleed en de vloer van de bagageruimte met teakhout – een houtsoort die je ook tegenkomt op dure jachten. Aan de buitenkant onderscheidt de Ultimate Edition zich met speciale 20 inch wielen met ‘Diamond Turned Finish’, donkerkleurige radiatorroosters en Ultimate Edition-badges. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: Roussillon Red en Otago Stone.

Range Rover levert de auto naar keuze met een 4.4 TDV8 dieselmotor met 313 pk of een 510 pk sterke 5,0 liter V8 benzinemotor. Er worden slechts 500 exemplaren gebouwd waarvan tien voor de Nederlandse markt. De levering start in het najaar, prijzen zijn nog niet bekend.