Het Italiaanse sportautomerk De Tomaso maakt z’n comeback. Op de autosalon van Genève volgende maand laat het merk de SLC conceptcar zien, de voorbode van een crossover-model dat volgend jaar in productie gaat.

Op de autosalon van Genève in maart presenteert het uit de as herrezen merk De Tomaso zich voor het eerst aan het publiek. Met de conceptcar SLC, waarvan we nu de eerste teaserplaatjes hebben, laten de Italianen zien wat we in de nabije toekomst van het merk kunnen verwachten.

SLC staat voor Sport Luxury Car. Op de foto’s is nog weinig te zien maar volgens Automotive News gaat het om een cross-over, een BMW 5 Serie GT-concurrent. De SLC is ontworpen door designhuis Pininfarina. De definitieve naam van het uiteindelijke productiemodel zal niet SLC zijn.

De auto krijgt verschillende V6- en V8-motoren, waaronder ook een dieselkrachtbron. Het is niet bekend waar deze motoren vandaan komen. De auto gaat geproduceerd worden in een van de voormalige Pininfarina-fabrieken nabij Turijn. Deze productiefaciliteit is door De Tomaso, dat behalve de naam niets meer gemeen heeft met het oude bedrijf, opgekocht.