Gumpert Tornante

Gumpert brengt de Tornante mee naar de autosalon van Genève in maart. De auto is ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse coachbuilder Touring Superleggera.

Het kleine Duitse automerk Gumpert komt met groot nieuws naar de autosalon van Genève. Gumpert, dat we kennen van de hardcore sportauto Apollo, gaat op de elegante tour met de Tornante. Specialist Touring Superleggera tekende de auto.

Het model dat op de autosalon staat is nog een niet-rijdend prototype. Toch is bij het ontwerp al rekening gehouden met de techniek en volgend jaar gaan de eerste testexemplaren dan ook de weg op. De Tornante krijgt dezelfde motor als de Apollo, de 4.2 V8 die afkomstig is van Volkswagen.

Net als de Apollo heeft de Tornante vleugeldeuren maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje op. Het nieuwe model wordt veel minder een die-hard sportauto. Luxe, design en ruimte zijn de belangrijkste speerpunten van de Tornante. Gumpert spreekt zelf van een Fast Tourer. Op de autosalon van Genève in maart kun je de Tornante met eigen ogen aanschouwen.