Lancia presenteert op de autosalon van Genève een compleet nieuw gamma. De Ypsilon, Thema en Grand Voyager worden vergezeld door de Flavia Concept en een licht vernieuwde Delta.

De Lancia Flavia Concept laat zien wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. De productie van de auto kan in zes maanden starten maar Lancia wil eerst de mening van het publiek peilen op de autosalon van Genève. De Flavia Concept, die is gebaseerd op de 200 van zustermerk Chrysler, staat als sedan en cabrio op de autosalon.

Lancia monteert de vernieuwde familiegrille ook meteen op de Delta. De hatchback loopt daardoor direct in de pas met de drie nieuwe modellen die dit jaar debuteren. Sterker nog, de Delta zal de eerste zijn als hij half maart de showroom betreedt.

De nieuwe grille is niet het enige nieuws voor de Delta. Lancia komt met een nieuwe instapdiesel: de 1.6 MultiJet met 105 pk. Met deze krachtbron accelereert de Delta in 10,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 186 km/u en de CO2-uitstoot 120 g/km.