Subaru voert diverse verbeteringen door aan de Forester. De SUV krijgt als eerste Subaru de nieuwe 2.0 boxermotor.

Subaru geeft de Forester na drie jaar een facelift. Met een andere grille, nieuwe lichtmetalen wielen en buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten is de Forester weer bij de tijd. In het interieur past Subaru een andere kleurstelling toe en vind je een nieuw instrumentenpaneel en verbeterde audio- en klimaatsystemen.

Het belangrijkste nieuws ligt onder de motorkap. Daar is namelijk de nieuwe, derde generatie boxermotor van Subaru te vinden. Met 150 pk heeft het nieuwe blok hetzelfde vermogen maar het verbruik en de CO2-uitstoot liggen 10 procent lager. De CO2-uitstoot zakt naar 173 g/km en het verbruik naar 7,5 l/100 km (1 op 13,3). Het energielabel kleurt voortaan gezellig groen in plaats van oranje – van E naar C.

Subaru heeft de vering en demping aangepast voor een stabielere wegligging. En er is nog meer goed nieuws, de Forester is ook nog eens tot 1.000 euro goedkoper geworden. Het instapmodel, de 2.0X Intro, kost nu 29.995 euro. Wil je een automaat dan rekent Subaru een meerprijs van 2.000 euro. Dieselen kan ook, met de bekende 2.0D vanaf 37.995 euro. De levering start per direct.