De interesse voor de elektrisch aangedreven Opel Ampera is groot. In Europa heeft Opel al duizend orders binnen, waarvan er 150 uit Nederland komen.

Eind 2011 komt Opel met z’n eerste elektrisch aangedreven auto op de markt. De Ampera kan nu al op veel belangstelling rekenen en dat terwijl de productieversie zijn officiële publieksdebuut nog moet maken. Dat zal gebeuren op de autosalon van Genève begin maart.

De uiteindelijke Ampera staat nog heel dicht bij het eerste studiemodel en heeft tegelijkertijd een heel eigen gezicht om het onderscheid met zustermodel Chevrolet Volt duidelijk te maken. Europese kopers staan in de rij om een bestelling te plaatsen, tot nu zetten duizend geïnteresseerden hun handtekening. 500 hiervan zijn zakelijke kopers. In Nederland plaatsten 150 mensen alvast een bestelling.

De Ampera komt op de markt met een vanafprijs van 42.900 euro. Het voordeel van de Opel ten opzichte van elektrische auto’s als de Nissan Leaf is dat de Ampera is voorzien van een range extender – een brandstofmotor die de accu’s oplaadt zodat de actieradius wordt verlengd naar 500 kilometer. De elektromotor in de Ampera is goed voor 150 pk en 370 Nm koppel. In 9,5 seconden accelereert de elektrisch aangedreven Opel vanuit stilstand naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 161 km/u.