Het is een wonderbaarlijk gezicht, een hypercar met een geïntegreerde skibox op het dak. Alsof de box er bij sterk remmen vanaf zal schieten. De Koenigsegg Agera R valt overigens ook met ‘gewoon’ dak te bestellen.

De Zweedse autobouwer Koenigsegg neemt naar de autoshow van Genève een nieuwe uitvoering van de Agera mee. Deze Agera R is de krachtigste supercar die het merk tot nu toe heeft geproduceerd. De V8-motor met 5,0 liter inhoud levert maar liefst 1.115 pk.

Helaas heeft het merk nog niet bekendgemaakt wat de prestaties zijn. Maar als je bedenkt dat de Agera R, dankzij het gewicht van slechts 1.330 kg, een halve ton lichter is dan de Bugatti Veyron dan begrijp je dat er in ieder geval een mooi vermogen-gewichtsverhouding uit moet rollen.

Hoewel het uiterlijk van de R niet echt afwijkt van de reguliere Agera komt de body van de showcar, in wit met rode en zwarte accenten, wel beter uit de verf. De Agera R is uitgerust met een geïntegreerde skibox op het dak, voor rijders die zich ook graag snel bewegen op de lange latten. De box, kosten circa 20.000 euro inclusief twee paar Koenigsegg-ski’s, kan ook weggelaten worden voor een conventioneel dak.

De Agera R wordt verkocht als optioneel R-pakket. Daarvoor moet, volgens het Britse Evo, ongeveer 155.000 euro worden neergeteld bovenop de prijs voor de Agera zelf. Die ligt – zonder de Nederlandse BPM – op circa een miljoen euro. De Agera R is reeds in productie. Enkele weken geleden ontving een lid van de koninklijke familie uit Oman het eerste exemplaar.