De door Xenatec gebouwde Maybach 57S Cruiserio (ofwel Coupé) wordt aanstaande week voor het eerst voorgesteld aan het publiek. Carrosseriebouwer Xenatec heeft hiervoor een paviljoen afgehuurd in de schaduw van de autosalon van Genève.

De 57S Cruiserio is gebaseerd op de Maybach 57S en wordt met goedkeuren van het Daimler-merk gebouwd. De Duitse constructiespecialist Xenatec heeft het uiterlijk dicht bij het oorspronkelijke ontwerp gehouden. Toch zijn er enige aanpassingen te bespeuren, zoals een lagere daklijn, nieuwe deuren, een geheel nieuwe achterzijde en andere bumpers vooraan. Vermeldenswaardig is de gebruikte lak. Deze mat finish wordt in verschillende lagen met de hand opgebracht om een glinsterende ondertoon te bereiken.

Net als de originele limousine is Xenatecs 57S Cruiserio voorzien van alle mogelijke luxe. In het interieur wordt buffelhuid in de natuurlijke tint gecombineerd met donkerkleurig nappaleder. Alle lederen onderdelen zijn handgestikt. De coupé is voorzien van een op maat gemaakt panoramadak. Overigens heeft de carrosseriebouwer niets aangepast onder de motorkap. De 6,0 liter V12-motor met twin-turbo kan maximaal 612 pk leveren en een koppel van 1.000 Nm. De topsnelheid ligt op 275 km/u en de 0-60 mijl/u (0-97 km/u) legt de Cruiserio af in slechts 5 seconden.

De prijs van de limousine ligt op 676.690 euro – exclusief de Nederlandse BPM. Ondanks de bouw door Xenatec wordt de auto geleverd inclusief de ongelimiteerde 4 jaar garantie, onderhoud en reparatie van Maybach. De Xenatec Maybach 57S Cruiserio wordt al sinds drie maanden aan klanten geleverd. Het publieke debuut vindt deze week plaats bij Hotel La Reserve aan het meer van Genève. Daar wordt een op maat gemaakt, uniek exemplaar getoond dat voor een klant bestemd is.