De Think City is er nu met vier zitplaatsen. Dat maakt de elektrische auto ook aantrekkelijk voor gezinnen. De vierzitter is voorzien van de laatste technologie.

Het Noorse automerk Think heeft bekendgemaakt dat het model City een nieuwe uitvoering kent. Deze is voorzien van niet twee maar vier zitplaatsen, zoals de eerste (helaas vage) foto’s laten zien. De carrosserie is dezelfde gebleven, het gaat dus om een uitvoering met minder bagageruimte maar geschikt voor vier personen.

Toch kan ook de ruimte die de twee extra stoelen innemen worden benut voor bagage. De zittingen zijn individueel neer te klappen. Daarnaast kunnen de voorstoelen naar voren buigen om het instappen achterin te vergemakkelijken. De achterstoelen zijn voorzien van driepuntsgordels en Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

“Bij alles wat Think doet staat flexibiliteit voor klanten centraal. Deze feestdagen breiden we onze visie verder uit door de introductie van de eerste 2+2 zits-configuratie. Wil je de kinderen naar school brengen? Dat kan! Moet je een zware lading vervoeren? Geen probleem! De zittingen zijn makkelijk weg te bergen waarna je ongeveer dezelfde opbergruimte als voorheen hebt”, zegt Michael Lock, hoofd Marketing bij Think.

De vierzits City is overigens voorzien van enkele technische vernieuwingen. Daaronder zit de G4 EV Drive Controller, de meest geavanceerde elektrische aandrijflijn van de Noorse autofabrikant. Wijzigingen leveren onder meer een betere veiligheid, grotere efficiëntie en toegenomen functionaliteit op. Het is nog wachten op de exacte cijfers en verkoopprijzen.

De Think City wordt geleverd met 5 jaar garantie (of 100.000 km) op zowel de auto als de lithium-ion accu’s. De actieradius van de elektrische auto is 160 km. De auto stoot geen schadelijke gassen uit. Voor het eerst levert Think standaard airconditioning bij de City.