Hyundai Veloster

Op de autoshow van Detroit onthult Hyundai de Veloster, een compacte coupé. Voor de tweede keer stuurt het merk nu een plaagplaatje de wereld in.

Volgende week trekt Hyundai het doek af van de Veloster. Deze compacte coupé is op voorhand al bijzonder vanwege z’n opvallende asymmetrische ontwerp. Aan de bestuurderszijde heeft de auto een portier, aan de passagierszijde twee. Dat is op dit teaserplaatje goed te zien.

De portieren zijn niet het enige opvallende ontwerpelement, ook de achterklep – die uit twee ruiten bestaat – is bijzonder. Hyundai nam praktische bruikbaarheid als belangrijk thema mee tijdens de ontwikkeling. Het heeft ertoe geleid dat de auto een hatchback-achtige daklijn heeft.

De prijs van de Veloster zal ‘ergens tussen de Renault Megane Coupé en Volkswagen Scirocco’ in komen te liggen. Over het motorenaanbod is nog niet veel bekend maar de nieuwe 1.6 GDI zal zeker terug te vinden zijn in de Veloster. Verder debuteert er een nieuwe zeventraps automaat op de coupé. De Veloster komt in de tweede helft van dit jaar naar Nederland.