Chevrolet Volt

General Motors, het moederbedrijf van Chevrolet, heeft een aandeel genomen in het Amerikaanse bedrijf Powermat. Op lange termijn moet het mogelijk worden om elektrische auto’s draadloos op te laden.

Draadloos je elektrische auto opladen. Het is de volgende stap die de drempel voor de overstap naar elektrisch rijden moet verlagen. Het enige wat je hoeft te doen is de auto parkeren op een speciale mat. Geen gedoe met snoeren en stekkers, het laden start automatisch en gaat geheel draadloos.

General Motors heeft een aandeel genomen in het bedrijf Powermat, dat draadloze laadoplossingen ontwikkelt. GM wil deze techniek in de toekomst gaan toepassen in de Chevrolet Volt en Opel Ampera.

Binnen achttien maanden is het eerste resultaat van de samenwerking zichtbaar. De Volt en Ampera krijgen een Powermat aan boord waarmee inzittenden telefoons en laptops kunnen opladen. Dat is de eerste stap. Het draadloos opladen van een auto is de volgende stap. Dat is voorlopig nog verre, maar interessante toekomstmuziek.