Vergeet alles wat je weet over coupés: de Hyundai Veloster doet alles anders. De auto debuteert op de autoshow van Detroit.

Hyundai presenteert op de autoshow van Detroit de Veloster. Deze coupé heeft niet alleen een heerlijk eigenwijze vormgeving, hij is ook nog eens asymmetrisch van vorm. Aan de bestuurderskant bevindt zich één portier, aan de passagierskant zitten er twee.

De Veloster is met deze deur lay-out praktischer dan soortgenoten, die geen achterdeuren hebben. De Koreanen zien de Mini en de Honda CR-Z als de belangrijkste concurrenten. Ook claimt Hyundai dat de Veloster zuiniger is dan deze twee modellen.

Het merk heeft in ieder geval de nieuwste techniek meegenomen. De Veloster is voorzien van de nieuwe 1.6 GDI-motor met 138 pk. Deze valt dankzij de CO2-uitstoot van 138 g/km in de 20 procent bijtellingscategorie. Er komt ook nog een schone Blue-versie, die een nog lagere CO2-uitstoot zal hebben. De Veloster verschijnt in mei op de markt. Dit najaar volgt een versie met 208 pk sterke turbomotor. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar reken op een vanafprijs die zo rond de 25.000 euro ligt.