Gumpert komt met Tornante

De Duitse supercarfabrikant Gumpert onthult een nieuw model op de Autosalon van Genève. De Tornante moet een nieuw type auto definiëren, de Fast Tourer.

Op 1 maart worden we verrast door een nieuw te onthullen model van Gumpert, de Duitse fabrikant die bekend is van de Apollo. Het tweede model heet ‘Tornante’, het Italiaanse woord voor ‘haarspeldbocht’. We hopen dan ook op een zeer wendbare auto, waarmee het lekker driften is.

Daar is de Tornante in eerste instantie echter niet voor bedoeld. Gumpert spreekt over een ‘Fast Tourer’, een auto die alle kenmerken heeft van een supercar voor op de weg maar die tegelijkertijd meer ruimte en comfort biedt en er eleganter uitziet.

Met deze ontwerpopdracht is de fabrikant naar carrosseriebouwer annex designhuis Carrozzeria Touring Superleggera gestapt, die de ‘Tornante by Touring’ heeft uitgewerkt. Het resultaat zou een elegante sportauto in Italiaanse stijl zijn, uitgerust met Duitse toptechniek. Afbeeldingen zijn helaas nog niet beschikbaar.

In de praktijk gaat het om een tweezits performance car, voorzien van een V8-middenmotor. De Gumpert Tornante is opgebouwd rondom een koolstofvezel monocoque en bekleed met panelen van composiet op een space frame. Het resultaat kan niet anders dan lichtgewicht zijn, we verwachten dan ook dikke prestaties. We zullen echter nog tot de Autosalon moeten wachten voor we er het fijne over kunnen vertellen.