Op de Qatar Motor Show heeft Lamborghini de Gallardo Bicolore gepresenteerd. Zoals de naam al aangeeft is deze Gallardo uitgevoerd in twee kleuren lak. De snelle versie komt ook naar Europa.

Het geheel nieuwe model Aventador bewaart Lamborghini voor de autoshow in Genève, maar ook op de beurs in Qatar toont de Italiaanse autofabrikant iets bijzonders. Het gaat om de populaire Gallardo in ‘bicolore’ uitvoering.

Van de bekende supercar zijn het dak, de luchtinlaten, voorspoiler en diffusor achter in het zwart gespoten. De titaniumkleurige lichtmetalen wielen met 15 spaken sluiten daar naadloos op aan. De carrosserie is echter uitgevoerd in een contrastkleur. Daarbij kan gekozen worden uit Giallo Midas (geel), Arancio Borealis (oranje), Grigio Telesto (grijs), Bianco Monoverus (wit) en Blu Cealum (blauw).

Het lederen interieur krijgt stiksels in dezelfde kleur als de lak van het koetswerk. LED-lampjes lichten de motor – die ook van buitenaf zichtbaar is – mooi uit. De prijs van de tweekleurige Gallardo is nog niet bekendgemaakt.

Lamborghini gaat de Bicolore op drie markten verkopen. Daarbij krijgen de Amerikanen alleen de achterwielaangedreven LP550-2. In Europa hebben we meer geluk, de vierwielaangedreven LP560-4 wordt hier leverbaar. De bekende V10 met 560 pk heeft dezelfde prestaties als de reguliere Gallardo: een snelheidstop van 325 km/u en een 0-100 km/u-sprint van 3,7 seconden.