Ferrari FF

Eén van de grote blikvangers op de aanstaande autosalon van Genève is de Ferrari FF. Ferrari heeft nu een nieuwe foto vrijgegeven van de spectaculaire shooting break.

Ferrari toont op de autosalon van Genève in maart de FF. Eerder deze maand gaf Ferrari de eerste studiofoto’s vrij. Nu komt Ferrari met een nieuwe foto waarop de FF wat beter te zien is – in de kleur Grigio Ferro, oftewel zilvermetallic.

De auto is in meerdere opzichten bijzonder. Allereerst door de carrosserievorm, die je kunt omschrijven als shooting break. De FF biedt plaats aan vier personen. Designhuis Pininfarina tekende het opvallende ontwerp. Met name de vouwen aan de zijkant en in de motorkap zijn onconventioneel.

Naast de geheel nieuwe V12-motor biedt de FF nog iets nieuws, en voor Ferrari zelfs geheel nieuw: vierwielaandrijving. Het door Ferrari ontwikkelde 4RM-systeem is vijftig procent lichter dan reguliere 4WD-systemen. Het systeem leidt het vermogen in normale situaties naar de achterwielen en in het geval van gripverlies pas naar de voorwielen.