Audi heeft nog altijd geen besluit genomen over het wel of niet ontwikkelen van een productieversie van de Quattro Concept. Voordat de IAA in Frankfurt in september start wordt de knoop doorgehakt.

Audi heeft de beslissing over de komst van een productieversie van de Quattro Concept uitgesteld. Dat heeft Quattro-baas Stephan Reil gezegd tegen de Amerikaanse website Inside Line. De conceptcar werd vorig jaar op de autosalon van Parijs voorgesteld en sindsdien gonst het van de geruchten over het in productie nemen van het model.

Als de auto in productie gaat, en daarvoor heeft Reil ‘goede hoop’, dan moet ‘ie meer vermogen krijgen dan de Audi RS5. Die heeft 450 pk, terwijl de Quattro conceptcar ‘slechts’ 408 pk heeft. Het grote verschil is wel dat de RS5 dit vermogen uit een 4,2 liter grote V8 haalt, terwijl de Quattro Concept gebruik maakt van de bekende 2.5 turbomotor uit de RS3. Reil verwacht dat Audi twee tot drie jaar nodig heeft om de conceptcar productierijp te maken.

Als de auto er komt dan zal Audi slechts een kleine oplage produceren, zo’n duizend stuks. De coupé moet een soort van etalage van Audi’s lichtgewicht techniek worden. Reil weet overigens ook nog te melden dat er geen RS-versies van de Q-modellen op stapel staan, ondanks dat hierover geruchten de ronde doen, zoals vorige week nog over een eventuele Q3 RS. Dat wil niet zeggen dat Audi geen snelle versies van de Q3 zal ontwikkelen maar de RS-badge zal niet op de SUV’s geplakt worden.