Cadillac breidt de fabriekgarantie van de Escalade Hybrid uit tot acht jaar op bepaalde onderdelen. De importeur wil zo laten zien dat hij vertrouwen heeft in de techniek.

De Cadillac Escalade Hybrid krijgt een uitgebreid garantiepakket mee. Naast de bestaande 3 jaar fabrieksgarantie – met een maximum 100.000 kilometer – geeft Cadillac op diverse specifieke onderdelen van de hybride-uitvoering van de SUV zelfs 8 jaar garantie, met een maximum van 160.000 kilometer.

Die ‘specifieke onderdelen’ zijn de transmissie en inwendige componenten, de remmodulator, de accu’s en het elektronische regelsysteem voor de accu’s. Bovendien krijgt elke Cadillac-koper drie jaar lang pechhulp.

De Escalade Hybrid is volgens Cadillac 20 procent zuiniger dan de uitvoering zonder hybridemodule. Het brandstofverbruik bedraagt 11,1 l/100 km (1 op 9). Bij lage snelheden is het mogelijk om geheel elektrisch te rijden, Two Mode Hybrid noemt Cadillac dat. Daarnaast schakelt de motor bij weinig vermogensvraag de helft van de cilinders uit.