Ken je de guitige Tazzari Zero nog? Dit elektrisch aangedreven stadsautootje is er nu ook als Speedster.

Tazzari heeft de elektrisch aangedreven Zero onthoofd. De Speedster komt als eerste in een gelimiteerde oplage van 150 stuks op de markt, als eerbetoon aan 150 jaar eenheid in Italië. Je kunt de auto voor deze gelegenheid met striping in de kleuren van de Italiaanse vlag bestellen.

De Speedster kent een aantal verbeteringen die ook worden doorgevoerd op een nieuwe versie van de dichte Zero, die dan de toevoeging Evo krijgt. De belangrijkste vernieuwing vinden we in het interieur, dat is vervaardigd uit aanzienlijk betere materialen. Alle instrumenten zijn nu ondergebracht in een centraal geplaatst paneel met touchscreen. Een radio/cd/mp3 speler is standaard.

Ook is er meer keuze in kleuren en soorten lichtmetalen wielen. Je kunt de Zero Speedster in zo’n beetje elke kleur bestellen die er bestaat. De Zero is er nu met een ‘comfortonderstel’, naast de bestaande sportieve afstelling. Verder zijn de geluidsisolatie en de accu’s verbeterd en je krijgt nu twee jaar garantie op de auto, inclusief de batterijen. Nieuw is ook de led-dagrijverlichting. De elektromotor is dezelfde: 20 pk en 150 Nm, waarmee je een topsnelheid van 100 km/u bereikt. In Nederland kost de Speedster 24.750 euro, slechts 1.000 euro meer dan de dichte Zero. Hij is onder andere verkrijgbaar via MisterGreen in Amsterdam.