Het Noorse automerk Think is gered van een faillissement, zo heeft de autobouwer deze week gemeld. De Russische investeerder Zingarevich wordt de nieuwe eigenaar. Hij werkt met andere autobedrijven samen om de toekomst veilig te stellen.

Voor de vierde keer in haar 20-jarig bestaan is het merk Think gered van de ondergang. Enige tijd geleden vroeg het een faillissement aan. Gelukkig zagen meerdere partijen brood in het bedrijf dat al veel ervaring heeft in de nog jonge markt van elektrisch rijden. Deze week maakte Think bekend dat het een doorstart maakt dankzij de Russische investeerder Boris Zingarevich.

Deze nieuwe eigenaar is ook aandeelhouder van Ener1, het Amerikaanse bedrijf dat de lithium-ion accu’s voor de stadsauto Think City levert. Zingarevich heeft zowel met Ener1 als met het Finse Valmet, het bedrijf dat de auto’s assembleert, overeenkomsten getekend voor blijvende of zelfs verdergaande samenwerking met Think. “Ik denk dat het potentieel om te werken met Amerika’s leidende lithium-ion batterijfabrikant en met Europa’s top autobouwer ons exact de juiste combinatie en productketen verschaft om het merk concurrerend te maken in de wereldwijde markt van elektrische voertuigen.”

Onder de nieuwe naam Electric Mobility Solutions worden eerst de verkoop- en servicekanalen verbeterd. De productie van de Think City start pas weer op begin 2012. Ondertussen krijgt het model een facelift, waarmee de auto aantrekkelijker moet worden voor vooral wagenparkbeheerders en overheden. Ondanks de productiestop kent de levering van het huidige model City in Nederland, volgens importeur Autobinck in AutoWeek, geen problemen.