Lancia Flavia Cabrio Concept

Lancia brengt in Europa de Flavia Cabrio op de markt. De op de Chrysler 200 gebaseerde cabriolet komt alleen met V6-benzinemotor naar ons continent.

De toekomstplannen van Lancia in Europa krijgen steeds meer gestalte. Op de autoalon van Genève in maart stelde Lancia de Flavia Concept voor, een auto die is gebaseerd op de 200 van zustermerk Chrysler. De sedan komt definitief niet naar Europa, de cabriolet wel. Dat heeft Lancia-baas Olivier Francois gezegd tegen de Amerikaanse website Car and Driver.

De Flavia Cabrio komt hier alleen met V6 benzinemotor op de markt, een diesel ligt niet in de planning. Ondertussen werken Lancia en Chrysler samen aan een model dat de opvolger is van de Chrysler 200 en in zekere zin ook van de Lancia Lybra. Deze zakensedan gaat in Europa als Lancia en in Amerika als Chrysler verkocht worden.

Francois wist nog meer interessant nieuws te melden. De Thema, die in oktober op de markt komt, krijgt geen V8-uitvoering. Dat past niet in deze tijd en de V6 met 292 pk is krachtig genoeg om aan de wensen van de Europese klant te voldoen. Ook monteert Lancia voorlopig geen compacte turbomotoren in haar vlaggenschip, die blijven voorbehouden aan de kleinere modellen. En om alvast de geruchten de kop in te drukken meldt Francois tot slot dat er geen stationwagen komt van de Thema.