Daar is ‘ie dan: de Mini Coupé. Nou ja, bijna want Mini heeft de auto nog deels gecamoufleerd.

De Mini Coupé is bijna klaar. Het merk geeft alvast wat informatie en foto’s vrij van de nieuwe telg. De wijzigingen ten opzichte van de conceptcar uit 2009 zijn nauwelijks noemenswaardig voor zover we kunnen zien. Het productiemodel heeft een actieve achterspoiler die omhoog komt als je de grens van 80 km/u passeert.

Volgens Mini is de kofferbakinhoud nagenoeg gelijk aan die van de Clubman. Dat komt deels omdat de Coupé geen achterbank heeft. De totale lengte van de auto is slechts 3,72 meter lang en de coupé is bijna 3 centimeter lager dan de gewone Mini.

De Coupé is volgens Mini gericht op ‘puur rijplezier’. Bij de verkoopstart zijn er vier motoren beschikbaar. Het gamma trapt af met de 122 pk sterke 1.6. Dat is de Cooper. De Cooper S heeft dezelfde 1.6 aan boord maar dan met TwinScroll turbo waardoor het vermogen stijgt naar 184 pk. De John Cooper Works heeft 211 pk tot z’n beschikking en accelereert in slechts 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De enige diesel is de 2.0 Cooper SD met 143 pk.

Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van rem-energie regeneratie, start/stop-systeem en een schakelindicator om het brandstofverbruik te drukken. Optioneel levert Mini een zestraps automaat. De prijzen van de Coupé zijn nog niet bekend, na de zomer komt de auto naar Nederland.