Maybach 62

De toekomst van Maybach is bijna zeker gesteld. Het luxemerk van Daimler, ook het moederbedrijf van onder andere Mercedes en Smart, is bijna rond met Aston Martin voor de gezamenlijke ontwikkeling van een nieuwe luxesedan.

Daimler is in gesprek met Aston Martin, dat heeft topman Dieter Zetsche gezegd tegen Automotive News. Onderwerp van gesprek is de toekomst van luxemerk Maybach. Daimler wil dolgraag een opvolger ontwikkelen voor de 57 en 62 maar heeft niet de benodigde middelen.

Daarom praat het merk met Aston Martin over de gezamenlijke ontwikkeling van een limousine. De auto zou zelfs in Engeland van de band moeten gaan lopen en deelt dan verschillende onderdelen met de toekomstige modellen van Lagonda, het luxemerk dat door Aston Martin tot leven is gewekt.

“Er is nu een grotere kans op een positief besluit over de toekomst van Maybach”, aldus Zetsche. Het merk heeft de verkoopverwachtingen van Daimler nooit waar kunnen maken. Afgelopen jaar werden er wereldwijd slechts 157 auto’s verkocht. In Nederland zijn er drie dealers waar je de limousines kunt kopen.