Maserati Quattroporte

De geruchtenmachine over de sedan van Maserati die onder de Quattroporte komt draait op volle toeren. Volgens het Italiaanse tijdschrift Quattroruote krijgt de luxesedan een V6 benzinemotor met Amerikaanse roots én een krachtige dieselmotor.

Er is nog maar weinig officieel bekend over de nieuwe ‘compacte’ sedan van Maserati, alleen dat ‘ie komt en gebouwd gaat worden in de voormalige fabriek van carrosseriebouwer Bertone nabij Turijn. Het Italiaanse tijdschrift Quattroruote zegt meer te weten over de motoren die in de sportieve luxesedan gaan komen.

Beide krachtbronnen zijn nieuw voor Maserati. De V6 benzinemotor is afkomstig van Chrysler, onderdeel van Fiat zoals Maserati dat ook is, en wordt flink aangepast. De krachtbron krijgt onder andere een dubbele turbo waardoor het vermogen stijgt naar 320 pk. De tweede krachtbron is een nieuwe dieselmotor, die door Fiat in samenwerking met specialist VM Motori wordt ontwikkeld. Deze V6 krijgt eveneens 320 pk.

De nieuwe sedan komt onder de Quattroporte in het assortiment en moet gaan concurreren met de topmodellen van de BMW 5 Serie en Jaguar XJ. De auto zal een lengte van zo’n 4,80 meter hebben. In 2013 komt de ‘compacte’ Maserati – ook de naam is nog niet bekend – op de markt.