Think City

De Noorse autofabrikant Think vraagt faillissement aan. Er worden te weinig elektrisch aangedreven Think City’s verkocht om de schoorsteen van te laten roken.

Think heeft woensdag faillissement aangevraagd. De kleine Noorse autofabrikant kon niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. Er is nog een kans dat het bedrijf een doorstart maakt met een nieuwe investeerder maar die werd in de afgelopen maanden ook niet gevonden.

De productie ligt al stil sinds maart dit jaar. Het is dus al niet meer mogelijk om een nieuwe Think te bestellen. Het lef van Think is niet beloond door de consument. Het merk mag gerust een pionier op het gebied van elektrisch rijden worden genoemd. De City – die een kunststof body heeft – is al twee jaar leverbaar in Nederland en werd geïmporteerd door Autobinck, dat ook de import van Hyundai en Infiniti verzorgt in ons land.

Think introduceerde begin dit jaar nog een vierzits uitvoering van de City. Tot dan toe was het alleen mogelijk om met twee personen op te gaan in het elektrische autootje. De auto heeft een actieradius 160 kilometer en kende een vanafprijs van 33.950 euro.