Tesla opent showroom in Eindhoven

Je hoeft niet langer naar München, Parijs of Londen voor een testrit in de Tesla Roadster. Binnenkort opent het merk voor elektrische auto’s een showroom in Eindhoven.

De eerste showroom voor Tesla in Nederland, België en Luxemburg komt in Eindhoven. Dat heeft Tesla Benelux bekendgemaakt. Het merk, dat uitsluitend elektrische auto’s produceert, heeft ruimte gehuurd in het pand van Automobielbedrijf Van Laarhoven. Deze BMW-dealer verkoopt ook de merken Jaguar en Aston Martin. Dat wordt een aantrekkelijke combinatie voor Tesla.

De belangrijkste reden om voor Eindhoven te kiezen is echter de centrale ligging in de Benelux. Dat heeft niet noodzakelijk te maken met de beperkte actieradius van de Tesla Roadster, want het meeste onderhoud wordt uitgevoerd op locatie. Maar Tesla opent binnen enkele maanden ook het Europees servicecentrum op bedrijventerrein Ekkersrijt nabij Eindhoven. Voor de onderdelendistributie is het dan handig dat de lichtstad nabij zes vliegvelden en twee grote havens ligt.

Tesla Benelux verwacht dit jaar zeventig Roadsters te verkopen. In 2010 heeft het 61 exemplaren afgezet, wat zeker niet weinig is gezien het verkoopaantal van zeshonderd stuks wereldwijd. De Roadster is nu nog het enige model dat wordt aangeboden, vanaf 84.000 euro. De showroom in Eindhoven vult het Europese verkoopnetwerk aan, met Tesla Stores in Parijs, Zürich, Genève, Monaco, Milaan, München, Londen en Kopenhagen.