De Tomaso Pantera

Het opnieuw gelanceerde merk De Tomaso heeft nog maar net de Deauville onthuld maar werkt al hard aan het tweede model. In november wordt deze sportwagen voorgesteld. Hij krijgt niet minder dan de bekende naam Pantera.

Sportauto liefhebbers zullen de naam De Tomaso Pantera nog kennen uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Die Pantera (hier afgebeeld) was het meest succesvolle model van het Italiaanse sportwagenmerk, dat in eerste instantie in samenwerking met Ford op de markt gebracht werd.

In 2011, exact 40 jaar nadat de eerste Pantera verscheen, komt het herboren merk De Tomaso met de nieuwe Pantera. Het wordt weer een sportwagen, maar de vraag is of er verder enige overeenkomst zal zijn tussen de klassieke en nieuw te verwachten Pantera. Naar verwachting wordt de nieuwkomer uitgerust met de V8-motor van 550 pk, die momenteel in ontwikkeling is voor de Deauville.

De sportwagen Pantera zal worden onthuld op de autoshow van Los Angeles in november. In 2012 volgt een limousine. Samen met de cross-over Deauville (voorheen ‘SLC’), die vorige week in Genève onthuld is, maakt die het nieuwe De Tomaso-gamma compleet.