De Tata Pixel Concept die op de autosalon van Genève debuteerde was niet zomaar een conceptcar. Het merk werkt aan een productieversie van dit studiemodel. Dat zal de auto zijn waarmee de Indiërs de Europese markt gaan bestormen.

Speciaal voor Europa is ‘ie, de Tata Pixel Concept: ‘A fresh city car concept for Europe’. De Pixel is een voorbode van een compact model waarmee Tata in Europa voet aan de grond wil krijgen. Dat betekent dat de Nano definitief van de baan is. De Indiërs achten de auto niet geschikt genoeg voor de Europese markt.

De Pixel Concept is gebaseerd op het platform van de Nano. Uiteraard heeft Tata wel de nodige aanpassingen aan dit onderstel doorgevoerd, die komen vooral ten goede aan het comfort en de veiligheid. De Pixel Concept wordt aangedreven door een 1.2 driecilinder dieselmotor die in eigen huis is ontwikkeld. Het brandstofverbruik bedraagt slechts 3,4 l/100 km en de CO2-uitstoot 89 g/km.

De auto is slechts 3 meter lang, dat is zelfs 25 cm korter dan de Nano. Toch biedt de Pixel plaats aan vier personen, al meldt Tata eerlijkheidshalve wel dat de plaatsen op de achterbank eigenlijk alleen geschikt zijn voor kinderen.