Tata Nano in Nederland

Hoewel Tata de Nano niet in Europa op de markt zal brengen is het binnenkort toch mogelijk dat je er een tegenkomt op de weg. De stichting Blij dat ik Rij heeft een exemplaar naar Nederland gehaald om consumenten te laten zien wat ‘de goedkoopste auto ter wereld’ te bieden heeft.

De eerste Tata Nano is in Nederland. De auto moet nog wel een typegoedkeuring van de RDW krijgen maar daarna gaat ‘ie de weg op. Met slechts 600 kilogram leeggewicht, een 624 cc motortje en 12 inch wielen is de Nano met recht een basic auto. Nederlandse consumenten kunnen dankzij Blij dat ik Rij straks kennis maken met dit model.

Tata heeft onlangs besloten dat de auto niet geschikt is voor de Europese markt, ook niet na enkele aanpassingen. De Nano is ontwikkeld als alternatief voor de brommer en motorfiets, vervoersmiddelen waar men in thuisland India veel gebruik van maakt. De Nano maakt de luxe van een auto bereikbaarder.

In Europa stellen we echter hogere eisen aan vervoer. Dat weet Tata ook en daarom ontwikkelt het merk een nieuwe compacte auto op het platform van de Nano. Op de autosalon van Genève liet Tata al een voorproefje van dat model zien – in de vorm van de Pixel Concept.