Lamborghini Gallardo Tricolore

Lamborghini stuurde vorige week de eerste foto’s van de Gallardo Tricolore de wereld in. Dit zoveelste speciale model blijkt meer te zijn dan alleen jubileumexemplaar voor het 150-jarig bestaan van Italië.

Alleen een afbeelding en een summiere toelichting. Dat was de aankondiging van Lamborghini van de Gallardo Tricolore. Deze speciale uitvoering viert het 150-jarig bestaan van Italië en doet dat met een subtiele streep – die over de motorkap en het dak loopt – in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Nu blijkt dat de Tricolore meer in huis heeft dan alleen uiterlijke opsmuk. Lamborghini meldt dat de auto de techniek aan boord heeft van de LP 550-2 Valentino Balboni, een andere speciale uitvoering die Lamborghini vorig jaar presenteerde. Dat betekent dus dat de Tricolore achterwielaandrijving heeft, in tegenstelling tot de reguliere Gallardo-modellen waarbij alle vier de wielen zijn aangedreven.

De Tricolore heeft 550 pk vermogen aan boord, waarmee een acceleratietijd van 0 tot 100 km/u in 3,9 seconden mogelijk is. Een topsnelheid van 320 km/u behoort eveneens tot de mogelijkheden. Meer informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Tricolore is helaas nog niet voorhanden.