Lancia haalt de bezem door het gamma van de Lancia Musa. De 1.3 MultiJet dieselmotor verdwijnt en de het aantal uitvoeringen is teruggebracht naar twee.

Lancia schoont het assortiment van de Musa op. Het merk introduceert twee nieuwe uitvoeringen: Gold en Platinum. Die vervangen de Oro en Platino. Hiermee neemt Lancia alvast een voorschot op de complete vernieuwing van het merk, die dit jaar vorm krijgt. Daarom hanteren de Italianen meer internationaal klinkende namen voor de verschillende uitrustingsniveaus.

De Musa Gold is standaard voorzien van centrale deurvergendeling met afstandsbediening, airconditioning, boordcomputer, radio/cd-speler en LED-achterlichten. De Platinum voegt daar privacy glass, 15 inch lichtmetalen wielen, panoramadak en lederen/Alcantara bekleding aan toe.

De Musa is voortaan alleen nog leverbaar met 1.4 16v benzinemotor met 95 pk. Deze krachtbron is standaard voorzien van start/stop-systeem en zonder meerprijs leverbaar met DFN-automaat. De 1.3 MultiJet dieselmotor verdwijnt, eerder dit jaar nam Lancia al afscheid van de 1.4 8v met 77 pk. Uiterlijk is de Musa 2011 licht aangepast, de koplampen hebben een iets andere indeling. De Musa is er vanaf 20.295 euro.