De Tomaso logo

Na de Deauville die op de autosalon van Genève debuteerde in maart staat het tweede model van De Tomaso al te trappelen. In november wordt de Pantera onthuld, een sportauto met V8-motor. De eerste testauto is nu gespot bij de fabriek.

De Tomaso laat er geen gras over groeien. Het gereïncarneerde merk wil nog dit jaar haar tweede model onthullen. En wat voor een, de Pantera komt terug. Het nieuwe model wordt een moderne interpretatie van de originele Pantera uit de jaren ‘70 en ’80. Bij de fabriek in Turijn is het eerste gecamoufleerde testexemplaar gespot.

Ook de techniek heeft een nostalgisch tintje. Het origineel wordt aangedreven door een V8-motor van Ford en de nieuwe Pantera krijgt wederom een achtcilinder van Amerikaanse makelij. Deze keer is het General Motor dat de krachtbron levert.

Het aluminium spaceframe van de Pantera is in samenwerking met specialist Pininfarina ontwikkeld. Dit spaceframe is flexibel van opzet en wordt in aangepast vorm ook gebruikt voor de Deauville. De productie van dat model start na de zomer. Een Duits dealerbedrijf gaat de levering voor Nederlandse kopers verzorgen.