Volkswagen Passat BlueMotion schoner

De Volkswagen Passat BlueMotion Technology verbruikt weer iets minder diesel en stoot daardoor ook minder CO2 uit. De bijtelling blijft 20 procent.

Volkswagen heeft de BlueMotion-technologie voor de Passat 1.6 TDI weer iets aangescherpt. De auto rijdt nu 10 mm lager boven het asfalt en is voorzien van een afdichtende bodemplaat. De sedan heeft een kleine spoiler op de achterklep gekregen.

Dankzij deze extra maatregelen is het brandstofverbruik nog verder omlaag gegaan. De Passat BlueMotion Technology verstookt nu gemiddeld 4,1 liter diesel per 100 km, dat is 1 op 24,4. Bij de Variant-uitvoering ligt het verbruik op 4,3 l/100 km ofwel 1 op 23,3.

De hoeveelheid CO2 die de sedan nu uitstoot is met circa 5 gram/km gedaald naar een gemiddelde van 109 g/km. Voor de Variant ligt de uitstoot nu op 113 g/km. Daarmee blijft de fiscale bijtelling van beide uitvoeringen op 20 procent liggen.

Eind deze maand staat de vernieuwde Passat bij de Volkswagen-dealers. De prijzen blijven als voorheen. Dat betekent dat voor de sedan 31.790 euro gepind dient te worden en voor de Variant 33.190 euro.