Lancia voegt twee nieuwe uitvoeringen toe aan het assortiment van de Ypsilon. Het gevolg is dat de vanafprijs zakt naar 12.900 euro.

‘Luxury is a right’ volgens Lancia, maar onder het mom van ‘iets minder luxe is ook prima’ introduceert het merk nu twee nieuwe uitvoeringen: de Silver en Black & Red. Die eerste is de nieuwe instapuitvoering en wordt leverbaar met twee motoren: de 1.2 viercilinder met 69 pk en de 85 pk sterke TwinAir.

De nieuwe uitvoering is standaard uitgerust met onder andere elektrisch bedienbare buitenspiegels en portierramen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een start/stop-systeem. De prijs van de 1.2 bedraagt 12.900 euro, de wegenbelastingvrije TwinAir mag voor 13.900 euro mee naar huis.

Ook nieuw is de Black & Red, die ten opzichte van de Silver airconditioning, een radio/cd/mp3-speler en – zoals de naam al vermoedt – een speciaal rood/zwart interieur heeft. De prijzen bedragen voor de 1.2 en de 0.9 TwinAir 13.400 euro en 14.400 euro. Dat is nog altijd minder dan de Gold kost, het model dat zich tot nu toe de instapper mocht noemen. De nieuwe uitvoeringen zijn per direct te verkrijgen.