Mitsubishi Mirage

De Mitsubishi Global Small Concept die eerder dit jaar debuteerde is volgens Mitsubishi niet de voorbode van de nieuwe Colt. De nu onthulde Mirage wel?

Mitsubishi brengt als wereldprimeur de Mirage mee naar de autoshow van Tokio. Deze hatchback is met een lengte van 3,71 meter 10 centimeter korter dan de Colt. Dit zou dus het nieuwe instapmodel van Mitsubishi kunnen zijn in Europa.

Dat de auto naar Europa komt is vrij zeker. Het merk zegt in het persbericht dat de Mirage door z’n lage CO2-uitstoot zeer geschikt is voor ‘ontwikkelde markten’. Compact, betaalbaar en zuinig. Dat zijn de woorden die Mitsubishi gebruikt om de Mirage te omschrijven. Drie termen die ‘ons Nederlanders’ goed in de oren klinken, als je kijkt naar de verkooplijsten.

De Mirage heeft een 1.0 driecilinder motor, die standaard is voorzien van een start/stop-systeem. Volgens de Japanse meetmethoden noteert de compacte hatchback een brandstofverbruik van 1 op 30. Deze mooie waarde is volgens Mitsubishi te danken aan het lage gewicht van de auto.

De Mirage gaat in maart 2012 als eerste in de verkoop in Thailand, de overige markten volgen later in 2012. Wanneer we in Nederland met de auto kennis kunnen maken is nog niet bekend.