Hou je van supercars, richt je ogen dan op de Verenigde Arabische Emiraten want daar gebeurt het dit weekend. Terwijl in Abu Dhabi de Formule 1-auto’s in actie komen staan op de Dubai International Motor Show de vetste straatauto’s te pronken. Zoals de SSC Tuatara, de toekomstige snelste auto ter wereld.

Vorig jaar presenteerde Shelby Super Cars het exterieur van wat ‘s werelds snelste auto moet worden, de Tuatara. In Dubai is het voor het eerst mogelijk het interieur van de Tuatara te bewonderen. Het is futuristisch, extravagant en opwindend tegelijk. Want de gadgets maken het rijden in de supercar niet alleen leuk voor de bestuurder maar ook voor de bijrijder.

In plaats van een traditioneel instrumentenpaneel heeft de Tuatara een glazen plaat die dienst doet als head-up display. Ook links en rechts van het stuur, én aan de passagierskant, vind je vergelijkbare displaytjes die allerhande informatie kunnen weergeven: snelheid, pk’s, toerentallen, schakeltijd. Je kunt zelf instellen wat je wilt zien. Dat moet toch enerverend zijn in een auto die 2,5 seconden op de 100 km/u zou zitten, die je kunt optrekken tot 9.200 tpm en die een topsnelheid heeft van 441 km/u.

De SSC Tuatara is een van de weinige supercars die met handmatige transmissie wordt aangeboden. Het schakelrooster is op de middenconsole zichtbaar als touch screen. Een automaat wordt optioneel geleverd, met schakelpeddels aan de stuurkolom. Ondanks het maximale gewicht van 1.250 kg wordt de hypercar geleverd met luxe features zoals een uitgebreid infotainment-navigatiesysteem met tien speakers.

Momenteel is Shelby Super Cars op zoek naar een geschikte productielocatie in Noord-Amerika. Wanneer de Tuatara in de showroom verschijnt en hoeveel hij gaat kosten is voorlopig dus nog de vraag.