Lancia Voyager

Lancia ontwikkelt de komende jaren een nieuwe, internationale designtaal. Die moet zowel Europese als Amerikaanse klanten aanspreken.

Lancia staat de komende jaren voor een bijzondere uitdaging: de samensmelting met Chrysler een gezicht geven. De Thema en Voyager, die vanaf deze maand in de showroom staan, zijn tussenpausen als opmaat naar het nieuwe familiegezicht.

De man die deze klus mag gaan klaren is Lorenzo Ramaciotti, de ontwerper die onder andere de Ferrari 612 Scaglietti en de Maserati Quattroporte op zijn naam heeft staan. Hij zegt tegen nieuwsbureau Bloomberg dat ‘alle modellen in de showroom straks bij elkaar moeten passen’. Nu is het designcontrast tussen Ypsilon en Voyager behoorlijk groot.

De nieuwe modellen van Lancia krijgen dus een internationale uitstraling, want aan de andere kant van de grote plas worden ze verkocht als Chrysler. Dat betekent dat het design zowel Amerikaanse als Italiaanse invloeden krijgt. De eerste auto van de nieuwe familie is een compacte sedan die in 2013 op de markt komt.