Chevrolet heeft de geheel nieuwe Colorado onthuld. De pick-up wordt niet officieel in Nederland verkrijgbaar maar je kunt de auto wel ‘op speciale bestelling’ krijgen bij de dealer.

Chevrolet heeft de nieuwe Colorado af. In De Verenigde Staten een begrip, in Europa een onbekende. De auto zal dan ook in veel Europese landen niet in de officiële prijslijsten verschijnen, zo ook in Nederland. Chevrolet geeft echter aan dat de pick-up op speciale bestelling wel te verkrijgen is. De dealer zal een exemplaar importeren via een buitenlandse verdeler.

De Colorado 2012 is geheel nieuw ontwikkeld. Chevrolet belooft dat de rij-eigenschappen van de auto, ook op het asfalt, ‘verrassend goed’ zijn. De achterwielaangedreven Colorado is verkrijgbaar met verschillende cabines en er staan twee dieselmotoren op het programma. Beide viercilinders zijn geheel nieuw, de 2.5 heeft 150 pk en de 2.8 schopt het tot 180 pk.

De ontwikkeling van de nieuwe pick-up vond deels plaats in Brazilië maar het design werd bedacht bij GM in de V.S. Het meest opvallende onderdeel van het ontwerp is de tweedelige Chevrolet-grille. De koplampen zijn hooggeplaatst en de achterlichten voorzien van led-techniek. Volgend jaar start de productie van de Colorado.