Bugatti zal de Galibier niet voor 2015 op de markt brengen. De ontwikkeling van een supersedan die alles en iedereen moet overtreffen kost nu eenmaal tijd.

Bugatti heeft de komst van de Galibier vooruitgeschoven. De auto stond eigenlijk voor 2013 op de planning maar voordat de eerste exemplaren op de weg verschijnen wijst de kalender alweer 2015 aan. Het Franse merk onder Duits regime heeft zichzelf dan ook als doel gesteld dat de Galibier de overtreffende trap van alles moet zijn wat er op dit moment verkrijgbaar is op de automarkt.

Dat begint al met het vermogen. De tot de verbeelding sprekende 1.001 pk van de Veyron worden in de Galibier overtroffen. Je leest het goed: de sedan krijgt meer dan 1.001 pk. Overigens moeten de hoge bazen bij moederbedrijf Volkswagen officieel nog groen licht geven voor de auto, maar volgens Duitse media is dat slechts een kwestie van tijd.

Onlangs werd al bekend dat Bugatti het design van de Galibier Concept, die alweer twee jaar geleden werd onthuld, nog behoorlijk zal aanpassen voordat de auto op de weg verschijnt. Met name de achterkant moet eraan geloven, om meer ruimte te bieden aan passagiers. Ook qua luxe en comfort moet de Galibier namelijk nieuwe maatstaven zetten.