Lancia Voyager

De Voyager stond 27 jaar geleden aan de wieg van de MPV. Volgende maand keert de auto terug in de showroom, deze keer met Lancia-logo op de neus.

De samensmelting van Lancia en Chrysler levert de Lancia Voyager op. De full-size MPV keert komende maand terug in de Nederlandse showrooms met een Italiaans logo in de grille. De auto wordt leverbaar met twee motoren en komt in een bomvolle uitvoering op de markt.

De Voyager is met een lengte van 5,21 meter, een breedte van 1,99 meter en een hoogte van 1,75 meter een werkelijk enorme auto. Zeven personen en hun bagage passen zonder problemen in deze MPV. Heb je niet alle stoelen nodig dan klap je in een handomdraai met het Stow ’n Go-systeem de stoelen in de laadvloer weg. De Voyager komt in een uitvoering op de markt. Deze Gold is voorzien van zo’n beetje alle denkbare luxe: 17 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, cruise control, airconditioning met drie klimaatzones, mistlichten vóór, radio/cd/mp3-speler en Bluetooth.

Onder de motorkap ligt naar keuze een 3.6 zescilinder benzinemotor of een 2.8 dieselmotor. Die laatste heeft een vermogen van 163 pk, het koppel bedraagt 306 Nm. Lancia geeft voor de Voyager met deze motor een verbruik op van 7,9 l/100 km (1 op 12,6). De zescilinder benzinemotor produceert 283 pk en is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat. 10,8 l/100 km (1 op 9,2) is het verbruik dat bij deze krachtbron hoort. Volgende maand staat de Voyager in de showroom, prijzen verwachten we zeer binnenkort te kunnen melden.