De Ferrari California krijgt een update. Door meer pk’s uit de motor te persen en onderdelen lichter van gewicht te maken resulteert dit in een snellere coupé-cabriolet.

Het 2012-model van de Ferrari California zal iets sneller zijn dan het huidige, hiernaast afgebeelde, model dankzij een kleine update. Dat maakt het Britse tijdschrift Car Magazine op uit dealerinformatie die het in handen kreeg. Daarin staan de volgende aanpassingen.

Uit de direct geïnjecteerde V8-motor van 4,3 liter inhoud kan 30 pk extra worden verkregen, waardoor het totaal op 490 pk uitkomt. Het maximale koppel groeit ook, tot ruim 506 Nm. Daartegenover staat dat toepassing van meer aluminium voor onderdelen het gewicht van de California reduceert tot circa 1.705 kg.

Je begrijpt wat dit betekent: de 2012 California wordt sneller. Doet het huidige model er nog 4 hele seconden over om vanuit stilstand de 100 km/u te bereiken, de aangepaste coupé-cabriolet is binnen 3,85 seconden al zover. Een nieuwe topsnelheid valt helaas nog niet te destilleren uit de informatie.

Aan de buitenzijde ondergaat de Ferrari California geen wijzigingen, hoewel optioneel een grille met chroomaccenten leverbaar wordt. Het entertainmentsysteem krijgt een update die onder meer synchronisatie mogelijk maakt met je smartphone. Het optionele Handling Speciale-pakket voor liefhebbers van bochten snijden krijgt tegelijkertijd een upgrade. Zodra Ferrari de officiële informatie vrijgeeft kunnen we prijzen vermelden.