Teaser nieuwe Toyota Avensis

Over een week debuteert de vernieuwde Toyota Avensis. Hoewel het gaat om een facelift beperkt Toyota zich niet tot optische aanpassingen. De stuurinrichting en het onderstel zijn volledig aangepast om de middenklasser dynamischer te laten rijden.

Toyota kondigt de gefacelifte Avensis aan met de teaser die bij dit bericht is afgebeeld. Ook al valt daar nog niet veel op te ontdekken, we hebben al de nodige informatie over wat er zoals is aangepast. Aan de buitenzijde is het front geheel nieuw vormgegeven. De nieuwe Avensis heeft een dubbele trapeziumvormige grille, smalle koplampen met dagrijverlichting en op de hoeken geplaatste mistlampen.

Ook de bumper en lichtunits achteraan zijn nieuw. De lampen hebben nu een hogere lichtopbrengst. De lichtmetalen wielen, eveneens nieuw, zijn beschikbaar in 16, 17 of 18 inch. Verder is het exterieur afgewerkt met chromen details die ook in het interieur terugkeren. Daar is het dashboard uitgevoerd in zachtere materialen dan bij de huidige Avensis. De bekleding is beschikbaar in Alcantara en geperforeerd leder.

De facelift beperkt zich niet tot de ‘look and feel’ van de Avensis. Toyota wil het rijkarakter van de middenklasse auto beter laten aansluiten bij het nieuwe, meer dynamische uiterlijk. Daarom biedt de auto een ‘volledig nieuwe set-up’ van onderstel en stuurinrichting, gericht op rijplezier. Ook de aandrijflijn is onder handen genomen. Er zijn veel lichte materialen en compacte onderdelen toegepast en het motormanagement is herzien.

Dat levert twee voordelen op. Allereerst is het koppel van 310 Nm nu beschikbaar over een breder toerengebied. Ten tweede stoot de motor, een nieuwe versie van de 2.0 D-4DF diesel van 124 pk sterk, veel minder CO2 uit. Deze emissie daalt van 139 naar 119 g/km.

De Toyota Avensis debuteert op de autoshow IAA in Frankfurt. De verkoop start medio oktober. Dan worden ook de prijzen bekendgemaakt. Vrijwel alle modellen zullen uitgerust worden met het nieuwe multimediasysteem Toyota Touch. Dit kan worden uitgebreid met navigatie (‘Touch & Go’) en geavanceerde diensten (‘Touch & Go Plus’).