Speciaal voor het Europese continent biedt Aston Martin de Special Edition Vantage 4.7 aan. Het is een extra uitgevoerde V8 Vantage tegen een mooie prijs. Maar let op: hij is slechts 2,5 week te koop!

Ter gelegenheid van de autobeurs IAA biedt Aston Martin vanaf morgen de Special Edition Vantage 4.7 aan. Deze limited edition is gebaseerd op de V8 Vantage coupé met 4,7 liter V8. Daarmee sprint de speciale editie desgewenst van 0-100 km/u in 4,9 seconden en daarna door tot de 290 km/u. Standaard wordt de auto geleverd met de zestraps handbak maar ook de Sportshift automaat met peddels aan het stuur is beschikbaar.

De Vantage 4.7 Special Edition is extra rijk uitgevoerd. Zo zijn bijvoorbeeld een navigatiesysteem en Park Distance Control achter standaard. Verder worden features geleverd die alleen verkrijgbaar zijn voor deze limited edition.

De auto is afgewerkt met zwarte Onyx metallic lak. Ook details zoals de lichtmetalen wielen zijn in zwart uitgevoerd. Dezelfde kleur keert terug in het interieur, met onder andere Obsidian Black leder en alcantara. Het instrumentenpaneel is opnieuw afgewerkt.

De Britse fabrikant beperkt de Vantage 4.7 Special Edition niet in aantal te produceren exemplaren. Wel is deze speciale uitvoering maar 2,5 week lang te bestellen. Op 30 september worden de laatste bestellingen genoteerd. De auto wordt nog dit jaar geleverd. De richtprijs bedraagt 83.950 euro exclusief belastingen. Ondanks een te verwachten fors bedrag aan btw en BPM is dat toch een mooi prijsje. Ter vergelijking: de vanafprijs van de standaard V8 Vantage 4.7 is 166.687 euro inclusief btw en BPM.