De naam van de Maybach Edition 125! refereert aan het feit dat er al 125 jaar automobielen rondrijden. De speciale uitvoering is echter verre van historisch. Eigenlijk is het een etalage van wat de limousines van het Duitse luxemerk anno 2011 te bieden hebben.

De Maybach Edition 125! is niet te koop. Het is een demonstratiemodel dat, op de Frankfurtse autoshow IAA, laat zien wat er zoal mogelijk is aan individualiseringsmogelijkheden. Het unieke exemplaar staat op mat zwarte 20 inch wielen. De auto is gespoten in de nieuwe lakkleuren Tahiti Black en Patagonia Silver. Ook nieuw zijn de contourverlichting, terwijl de bumper, buitenspiegels en achterlichtunits zijn aangepast. De grille staat meer rechtop en wordt voortaan in twee varianten geleverd: die voor de ‘basismodellen’ 57 en 62 met twintig lengtespijlen, bij de 57 S en 62 S zien we twaalf solide ‘dubbele louvres’.

Natuurlijk komen we in het interieur verschillende nieuwe materiaalopties tegen, zoals aangebrachte ‘elementen’ van het Swarovski kristal-imperium. Interessanter zijn de voorzieningen. Onmisbaar voor BN’ers is de camera waarmee zij iedereen buiten de auto in de gaten kunnen houden terwijl die de inzittenden, dankzij de donkere ramen, niet kunnen zien.

Een WLAN-router maakt draadloos internet aan boord mogelijk. Nu kunnen ook de achterpassagiers genieten van faciliteiten als een eigen Bluetooth-aansluiting of dvd-speler. In de Maybachs met chauffeur-compartiment kunnen de videoschermen zelfs vervangen worden door een hoog-resolutie bioscoopscherm met een diagonale doorsnede van 19 inch.

Onderhuids toont de speciale uitvoering de laatste motorupdates van het merk. De krachtbronnen van de57 en 62 zijn namelijk schoner geworden om te voldoen aan de EU5-emissienormen. Ze verbruiken nu 15,0 in plaats van 15,9 l/100 km. De S-modellen hebben 18 pk extra gekregen, het maximum komt daarmee op 630 pk. Tegelijkertijd is het verbruik gedaald van 16,4 naar 15,8 l/100 km.