Opel voegt vier nieuwe modellen toe aan de Business Edition-lijn, van de Corsa, Astra, Meriva en Zafira Tourer. Alle zijn uitgevoerd met een navigatiesysteem inclusief telefoonvoorbereiding.

Opel stelt vier nieuwe Business Editions voor. Die van de Astra vervangt de Astra Selection. Net als de Meriva en Zafira Tourer Business Edition is de Astra Business Edition voorzien van het Navi 600 Benelux-navigatiesysteem. Daar hoort Bluetooth-telefoonvoorbereiding en Voice Control bij. Het navigatiesysteem van de Corsa Business Edition maakt deel uit van het multimediasysteem Touch & Connect.

Ten opzichte van de reguliere modellen kennen de Business Editions ieder hun eigen meeruitrusting. De Corsa bijvoorbeeld, wordt voorzien van een boordcomputer en cruise control, terwijl de Astra daarbij nog actieve hoofdsteunen en gordijnairbags vóór krijgt. Je betaalt echter een beperkte meerprijs waardoor het voordeel oploopt tot 1.700 euro.

De Opel Corsa Business Edition is als drie- en vijfdeurs leverbaar, in de uitvoeringen 1.2 EcoFlex LPG en 1.3 CDTI EcoFlex. Beide uitvoeringen zijn wegenbelastingvrij en vallen in de gunstige bijtellingscategorie van 14 procent. De prijzen beginnen bij 15.195 euro. De Astra Business Edition – ook als Sports Tourer verkrijgbaar – is leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren. De vanafprijs is 20.945 euro. De bijtelling op bijna alle Astra-businessmodellen bedraagt 20 procent.

De Business Edition van de Opel Meriva is te bestellen vanaf 21.595 euro, voor de 1.4 Turbo EcoTec. De prijzen voor de Opel Zafira Tourer Business Edition starten bij 28.595 euro. Ook hier gaat het om de 1.4 Turbo EcoTec-uitvoering, maar dan met start/stop-systeem. Alle nieuwe businessmodellen kunnen ook gekocht worden door particulieren.