Opel heeft de CO2-uitstoot van de Ampera officieel vastgesteld op 27 g/km. In Nederland heeft het merk al duizend orders binnen voor de elektrisch aangedreven auto met range extender.

De Opel Ampera stoot volgens de Europese meetcyclus slechts 27 g/km CO2 uit. Dat is fors lager dan de 49 g/km die het merk eerder communiceerde. Het brandstofverbruik is vastgesteld op 1,2 l/100 km (1 op 83,3). De viercilinder benzinemotor laadt de accu’s op als deze bijna leeg zijn, een 110 kW sterke elektromotor zorgt voor de aandrijving.

Nederland is een sleutelmarkt voor de nieuwe Ampera in Europa. Dankzij gunstige belastingregels voor auto’s met een zeer lage CO2-uitstoot wordt er veel van de Ampera verwacht. Opel heeft al duizend orders genoteerd en dat terwijl de auto pas in december in de showroom verschijnt. De Ampera is hier vrijgesteld van wegenbelasting en BPM en zakelijke rijders betalen geen bijtelling.

Opel belooft dat de levertijd, ondanks het verwachte verkoopsucces, acceptabel zal blijven. Als je de auto nu bestelt dan wordt ‘ie in het tweede kwartaal van 2012 afgeleverd. De in de V.S. geproduceerde Ampera heeft een vanafprijs van 44.500 euro.