Het ontwerp van de Bugatti Galibier ligt nog niet vast. Hoewel de grote lijnen zijn bepaald zal het merk nog ‘significante veranderingen’ aanbrengen aan de auto. Een daarvan is dat de sedan langer wordt.

“De Bugatti Galibier bevindt zich in de tweede helft van de designfase.” Dat zijn de woorden van de Bugatti-baas Wolfgang Durheimer in de Britse media. Het ontwerp van de supersedan staat nog allesbehalve vast. Nog voor de kerst moet het definitieve ontwerp door de grote bazen van moederbedrijf Volkswagen worden goedgekeurd.

Volgens Durheimer worden er nog zeer belangrijke wijzigingen aan het ontwerp aangebracht. Vooral na de B-stijl verandert er het nodige, vooral ook omdat de auto langer wordt dan het eerder getoonde Galibier-model. De ruimte die daarmee wordt gecreëerd komt ten goede aan de achterpassagiers.

De veranderingen worden doorgevoerd na diverse clinics met huidige Bugatti-klanten. Zij hebben feedback gegeven op het ontwerp maar ook op de praktische bruikbaarheid van de Galibier. Als alles volgens planning verloopt moet de productie van de auto begin 2013 starten.