Het is een bijzonder moment: de onthulling van de nieuwe Viper. Op de autoshow van New York wordt deze week het doek eraf gehaald maar er zijn nu al enkele beelden uitgelekt.

Het is nog niet eens zeker of de nieuwe SRT Viper via het officiële kanaal naar Nederland komt. Toch gaan we deze sportcoupé – al dan niet via de grijze import – terugzien op de Nederlandse wegen over een tijdje. Op de autoshow van New York debuteert deze week de nieuwe Viper.

De Viper is een icoon op zich maar draagt voortaan een andere merknaam: SRT in plaats van Dodge. Het is de naam van Chryslers race-afdeling. De eerste screenshots van de nieuwe SRT Viper – afkomstig uit een promotiefilmpje – zijn uitgelekt via de Amerikaanse website Inside Line.

Hoewel de beelden niet al te scherp zijn kunnen we toch al duidelijk zien dat het nieuwe model qua design teruggrijpt naar de eerste generatie Viper. De bolle voorschermen, de motorkap met luchthapper en het dubbel gewelfde dak zijn kenmerkende elementen die terugkeren op het nieuwe model. Over de techniek is nog niets bekend, daarvoor moeten we de officiële onthulling afwachten.